Dag 25 / 27 aug. Allemanche – Launay – et – Soyer—Savières 30,5km

Allemanche—Anglure—Bagneux—Clesles—Méry-sur-Seine-Savières.
Het is nog laat geworden gisteren,  pas om 23u was de blog klaar. Ik ben zeer snel in slaap gevallen en om 7u vanmorgen uit de veren.  De route van vandaag kon je met een lineaal uitrekenen. De reden hiervoor is dat het leeuwendeel van de wandeling langs het kanaal ging. Op ons gebruikelijke vertrekuur van 9u zijn we er aan begonnen.  Enkele kilometers later steken we de rivier de Aube over, en zijn dan ook in het departement Aube aangekomen.  Het is vanaf Clesles dat we het kanaal Haute-Seine volgen. De aanleg ervan is begonnen in 1806 en heeft 40 jaar in beslag genomen.  Het heeft een lengte van 44km en verbindt Marcilly-sur-Seine met Troyes. Er zijn aquaducten aangelegd over de rivier de Beauregard en later nog over Melda. Sinds 2003 is de commerciële vaart niet meer mogelijk. Het voordeel om langs een kanaal te lopen is dat het plat is, dus dat gaat vlug vooruit. Het kanaal is omzoomt met bos en hoog struikgewas,  zodat wel het zicht op het landschap wordt ontnomen.  In Méry-sur – Seine hebben we onze voedselvoorraad op punt gebracht en tevens de blog gepost. Vanmorgen onze rugzak gewogen: die van mij 15kg en van Patrick 13kg. (volledig geladen incl. water en proviand).  Dus dat zit goed. Onderweg komt de rivier de Seine ook nog regelmatig in beeld. Ook heb ik mooi foto’s kunnen nemen zoals jullie hieronder enkele zien.
Zoals beloofd komt de oplossing, van de mysterieuze plant,  in het volgende verslag. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick en Joan.
image

image

image

Foto : drie foto’s van het kanaal Haute – Seine.

3 gedachten over “Dag 25 / 27 aug. Allemanche – Launay – et – Soyer—Savières 30,5km

 1. Marleen De Laet

  Zo, heb net weer m’n leesachterstand ingehaald. Bij het lezen zie ik zo de velden, het kanaal, de kleine dorpjes enz. voor me. Het verhaal over de vrouw die vroeg om voor haar overleden kleindochter te bidden in Compostella was heel pakkend. Ik begrijp meer en meer de diepere betekenis achter deze pelgrimstocht. Je komt steeds dichter bij de essentie, de eenvoud, ver weg van alle drukte, verplichtingen en materiële zaken. Genoeg gemijmerd (ja, ’t is middernacht dus dan gebeurt dat wel ‘s), het ga jullie goed en tot een volgend verslag 🙂 Groetjes uit Hoevenen. Marleen

 2. Patrick Simons

  Hey Patrick,
  ik kom juist terug uit verlof en zie waar je aan begonnen bent . Manmanman wat een avontuur.Leuk dat je een blog hebt en die ga ik zeker volgen.
  Wat een gepensioneerde toch allemaal kan aanvangen haha.
  Veel plezier nog en ook groeten aan je broer.

 3. johan loy

  Joan & Patrick

  Die nederlandse Dori moet verdorie nogal gepikkeld hebben: vertrek 5/8 Den Bosch en jullie ontmoet in Montmort! Die kan niet met rustdagen werken…
  Wij rijden volgende week naar Limoges en Rocamadour .Ergens op een franse breedte-graad zoeven we jullie voorbij, jaloers: ja Wij op een saai stuk asfalt; jullie die de omgeving BELEVEN Maar omruilen?nee, liever niet
  Moge H. Christoffel jullie beschermen

  mimi& johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *