Dag89/30 okt. Villar de Mazarife-Astorga 30, 5km.

Villar de Mazarife-Villavante-Puenta y Hospital de Órbigo-Villares de Orbito-Santibañez de Valdeiglesias-San Justo de la  Vega-Astorga.
De warme lucht van onze adem liet kleine witte rookpluimpjes achter toen we vanmorgen ons alberke verlieten. De zon gaf al een beetje warmte zodat de rijm over de velden al snel verdween. De eerste kilometers verliepen snel en rustig tot in Puente y Hospital de Órbigo.  Hier steken we de rivier Órbigo over , die door een gebied met grasland en bomen stroomt, met de 19 bogen tellende, naar van oorsprong Romeinse brug. De parochie albergue, die we verder passeren is wel de mooiste van de ganse Camino Francés,  met een prachtige patio waarvan één muur met een fresco is versierd. De pelgrims kunnen ook in een grote tuin tot rust komen en heerlijk verpozen. We praten even met de Vlaamse hospitalero van dienst, Lucas, en laten de groeten overbrengen aan don Manuel vanwege Daniel y Helena uit Kapellen.(vrijwilligers van de Vlaamse Compostelagenootschap). Jammer maar we kunnen hier niet overnachten. Eens uit het dorp en we krijgen een heel ander landschap te zien, heuvelachtig met meer bomen die nu hun herfstpakje aan hebben, en vooral luisteren naar de stilte. Dat is weer genieten. De op een heuvel gelegen stad Astorga is best een bezoek waard,  met het bisschoppelijk paleis en de immens grote Santa Maria kathedraal.  We slapen hier op een grote slaapzaal van wel 44 bedden, gelukkig voor Patrick zijn er maar vier bezet. Nog een rustige nachtrust gewenst en tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick en Joan.

image

Foto : bomen in hun herfstpakje.

image

Foto : 19 bogen brug .

image

Foto : luisteren naar de stilte.

image

Foto : patio in de mooiste ” Albergue” van de Camino Francés.

2 gedachten over “Dag89/30 okt. Villar de Mazarife-Astorga 30, 5km.

  1. guido wydaeghe maria vandenberghe

    Hallo stoere stappers,
    De natuur is, hier in Belgie, tot rust gekomen. Zo kunnen we de komende dagen in alle rust onze overleden vrienden en familie gedenken. Ik denk dat jullie tijdens het stappen ook wel eens denken aan overleden vrienden ,familie en kennissen. Daarom wil ik samen met Patrick onze overleden vriend John gedenken …want het is toch via hem dat wij elkaar hebben leren kennen. Ik denk dat hij heel erg zou genieten van jullie pelgrimstocht en wie weet houdt hij een oogje in het zeil.
    Verder wens ik jullie een vlooien vrije tocht en veel goede moed ( maar dat hebben jullie al!)
    Groetjes uit Lommel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *