Dag94/4nov. Trabadelo-Laguna de Castilla. 16,6 natte kilometers.

Trabadelo-La Portela-Ambasmestas-Vega de Valcarce-Ruitelán-Las Herrerías-La Faba-Laguna De Castilla.
Drie groene pinguïns (ze hebben een nieuwe soort ontdekt) zijn in de gie-ten-de regen vertrokken om de O Cebreiro te bedwingen. Althans dat was de bedoeling.  Tot aan de middag in La Faba liep de wandeling over de weg, door het dal van Valcarce, de enige doorgang tussen Castilië en Galicië. De striemende regen maakte van deze wandeling niet meteen een plezierig tochtje, de soms hevige windvlagen deden onze poncho’s serieus flapperen. Na een uurtje of zo, waren de tenen al aan’t zwemmen in onze schoenen. De met groengrijze mos bedekte dode bomen steken goed af tegen de donkere achtergrond, terwijl de gezwollen rivier, Valcarce, voorbij raast, opgezwiept door enkele stroomversnellingen. Vanaf La Faba, waar we onze baguettes in een bar hebben verorberd, verliep het pad over onverhard terrein. Eigenlijk was het meer een kronkelig bergriviertje waar we moeizaam ons een weg naar boven zochten. De wind wakkerde nog aan zodat verder wandelen eigenlijk niet meer te doen was. In Laguna de Castilla vonden we een alberke dat niet in de gids vermeld stond en waar we onderdak vonden. Al onze was (nat en droog) wordt hier gedaan en gedroogd. Morgen zeggen ze toch beter weer, zodat we tijdens de 2, 5 km tot aan de top hopelijk wat meer te zien krijgen van de natuur.
Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick, Magda en Joan.

image

Foto : de Valcarce,

image

Foto : met groengrijze mos bedekte bomen.

image

Foto : regen in Léon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *