Dag97/7nov Barbadelo-Portomarín. 18, 1 km.

Barbadelo-Rente – Mercado – Peruscallo – Cortiñas – Casal – Brea – Ferreiros – A Pena – As Rozas-Montrás – Parrocha – Vilachá – Portomarín
Het is vandaag weer een interessante dag geworden. Maar 18km en droog weer zelfs een beetje zon, meer moet dat niet zijn voor een pelgrim. De eerste twee regels van dit verslag vermelden alle dorpjes en gehuchtjes die we doorgekomen zijn, maar nergens is een winkeltje of bakker te bespeuren. De bevoorrading gebeurt hier per kleine vrachtwagensupermarktje. Ik val denkelijk wel in herhaling als ik zeg dat het een mooie wandeling is geworden. Een doolhof van smalle wegeltjes langs beide kanten afgeboord met mos beklede rotsmuurtjes, die enkel tot de wereld van de ” pelgrim te voet ” behoren. Onderweg hebben we zicht op de rosse bossen van eiken en kastanjebomen, met intervallen van meetkundige vormen van de groene weilanden. De dorpjes die we doorgaan met het parfum van stal – en houtkachelgeuren hebben een hoog Bokrijkgehalte. In Brea, staat hij dan, een beetje verminkt met opschriften, fietsband, schoenen, stenen enz. .. de mythische LAATSTE 100KM PAAL. Na het verwijderen van het stort konden de nodige foto’s genomen worden met wederzijdse hulp van andere pelgrims. We zijn nu in Portomarín aan de oever van de Miño. Door het aanleggen van het stuwmeer zijn de twee wijken, San Nicolás en San Pedro moeten verdwijnen. In 1960 zijn hier dan de inwoners terug gehuisvest, enkel de kerk van San Nicolás is steen voor steen weer opgebouwd. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick, Magda en Joan.

image

Foto : het landschap van vandaag

image

Foto : van links naar rechts: Patrick, Joan, 100km paal, Magda.

image

Foto : na 106 km.

image

Foto : na 2297, 6 km.

3 gedachten over “Dag97/7nov Barbadelo-Portomarín. 18, 1 km.

 1. guido wydaeghe maria vandenberghe

  Hallo stoere stappers,

  Einddoel in zicht…het begint waarschijnkijk te kriebelen om die laatste kilometers te stappen! Proficiat voor het stappen …voor de mooie foto’s en de literaire hoogstandjes. Ik wens jullie een blijde intrede in Santiago en graag had ik er gestaan met een fles champagne om jullie te vieren en proficiat te wensen! In gedachten stappen we de laatste kilometers mee! Dikke proficiat!

  Maria en Guido

 2. hofmans

  Hallo moedige stappers,

  Dikke proficiat en op voor de laatste honderd km. en nog wat verder?
  Ik heb het druk met de voorbereidingen van de beurs maar wil jullie verslag en foto’s toch geen dag missen.

  Tot binnenkort.

  Suzy

 3. Paul Baatsen

  Moedige stappers: ik wens jullie van harte alle goeds en geluk bij de laatste fase van jullie grootse tocht. Blijf in het moment stappen, denk niet teveel aan erna en het zal beter gaan. Gisteren heb ik voor jullie met mijn meditatiegroep in verbondenheid gemediteerd en gedanst! Het was een pelgrimsdans en terwijl we dansten in stilte dachten we aan jullie en stuurden jullie energie. Die moet ondertussen zijn aangekomen. Over en out. Hartelijke groet, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *