Dag22:Di 23/8 St. Thierry-Verzy 31, 8km

DSC03620_resized_1 IMG_4112_resized IMG_4128_resized IMG_4144_resized IMG_4161_resized

De gonzende stad lag te blinken in de ochtendzon onder een wolkenloze blauwe hemel toen we het graspad richting Reims (de stad der engelen) opliepen.  Een eenvoudige 11, 5km tot aan de kathedraal Notre Dame voor onze stempel. Links van het hoofdportaal vind je “de engel met de glimlach”, zowat het symbool van Reims geworden.  De vloer van de kathedraal werd ooit gesierd door een labyrint in de tegelvloer. Het heidense element werd bewust verwijderd maar de grafische voorstelling ervan wordt nu gebruikt als logo om historische monumenten aan te duiden. We vervolgen onze weg tussen het “Canal l’Aisne à la Marne ” en de rivier “Vesle”. La Coulée Verte zoals het kanaal ook genoemd wordt is een paradijs voor allerhande activiteiten: joggers,  fietsers,  kajakkers, wandelaars, plezierboten en natuurlijk ook voor pelgrimeren. We hebben ten volle kunnen genieten van de volgende 10 km. Aan de jachthaven van Sillery verlaten we deze groene loop om al snel te verdwijnen in de onmetelijke lange brede strook wijngaarden van de Champagne. We wandelen o.a. door de “Ruinart”. Dit is een champagne huis dat werd opgericht op 1 september 1732. Tegenwoordig bezit de holding LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy) ondermeer “Moët en Chandon, Veuve Clicquot en Mercier”. Na nog een steile klim onder een loodzware zon bereiken we Verzy. Hier is echter iedereen in vakantie stemming, de bakker, beenhouwer, cafébaas, tot de uitbaters van Chambre d’ Hôtes toe. Uiteindelijk belanden we bij een vriendelijke Engels/Franse hospita die, ondanks gesloten, toch een kamer voor ons vrij heeft. “Perfect” zei Patrick, “het enige wat we nu nog nodig hebben is een fles champagne” grapte hij en prompt kwam de gastvrouw met een fles Pierre Deville; champagne van deze regio Verzy. A votre santé. Het was weer een glorieuze dag met een kroontje. Tot morgen. Groetjes van Patrick en Joan.

3 gedachten over “Dag22:Di 23/8 St. Thierry-Verzy 31, 8km

  1. albert

    jullie maken goede kilometers, geen pijntjes in de voeten meer?
    ik kan niet wachten om naar Sevilla te gaan, hopelijk blijven mijn voeten de pijn bespaard.
    Buen Camino y muchos embrezos

  2. Patrick

    Hoi Albert, de voetjes spelen soms nog wel maar geen gezeur er zijn ergere dingen. Ik hoop voor jou dat je het niet te warm gaat hebben. De via del plata is hiervoor bekend ( berucht). In ieder geval Buen casino. En we volgen je.
    Vele pelgrimsgroetjes

  3. Joan

    Beste Albert, Patrick bedoelt niet dat ge moet beginnen gokken, maar wilt u een mooie, prettige, aangename buen camino wensen, en ik ook. Groetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *