Dag30: Wo.31/8 Châteauvillain-Mormant 19, 8km.

IMG_4568_resized_1 IMG_4579_resized_1 IMG_4580_resized IMG_4583_resized_1

Reeds na goed 1km verdwijnen we in de bossen van “Forêt de Châteauvillain et d’Arc” Een rechte witgrinte brandweg voor 12km met links en rechts bos, bos, bos en nog eens bos. Één enkele fietser kunnen we begroeten op deze ganse voormiddag. In het gehucht Les Essarts heeft Patrick wat twijfels of de weg die we net genomen hadden wel de juiste was. Net op dat moment komt er iemand aangereden met de auto. Laat dat nu toevallig de boswachter zijn met in het bezit een super gedetailleerde kaart van het hele bosgebied. Een grote omweg is ons gespaard gebleven. Er gebeuren nog een wonderlijke dingen. Na nog eens 6 km bos komen we voor het laatste deel terug tussen de kalkwitgestippelde beige akkers. Onze tent staat vanaf half drie reeds op z, n plaats in Mormant aan de kant van de Rue de L’Abbaye, recht tegenover een gîte waar we terecht kunnen voor het avondeten en het ontbijt. De naam Mormant duidt op het Latijnse “mollimentum”, een plek van ” opluchting” voor de vroeg middeleeuwse reizigers. Zij vonden er naast het Godshuis in de zogenoemde tiendschuur, een gastenverblijf, een ziekenloge (hospitaal) en een hoofdgebouw.  Helaas vormde de Franse Revolutie het keerpunt, de laatste kloosterlingen trokken weg en het verval nam een aanvang. Slaapwel en tot morgen.  Groetjes van Patrick en Joan.

6 gedachten over “Dag30: Wo.31/8 Châteauvillain-Mormant 19, 8km.

  1. Albert

    Fijn dat het met de voetjes goed gaat, min of meer het belangrijkste op jullie wandeling. Blijf de mooie verhalen schrijven. Als ik wifi hreb dan kan ik ze lezen vanaf de via de la plata.

  2. hilde Cambré

    Amai het verslag van vandaag staat er al op. Eindelijk van de voetproblemen verlost, houden zo!
    Geniet nog van de mooie natuur en dorpjes. wij volgen mee vanuit onze luie stoel.
    groetjes!

  3. De Saegher Marjan

    hallo Papa en Nonkel Joan
    Jullie zijn weeral een maand onderweg, wat vliegt de tijd!
    Hier is vandaag het school weeral begonnen. Bij de ene al met iets meer enthousiasme dan de andere.
    Goed dat het met de voeten beter is.
    Nog veel succes!
    groetjes van ons allemaal

  4. Santens

    Hallo Pelgrimbroeders,

    Goed dat de lijdensweg uit de voeten is zodat het gemakkelijker is van al het goede en mooie te genieten.
    Het s ook altijd beter echt in de petatten te zitten dan figuurlijk.
    Wij zijn momenteel bij de dochter van Martine in Surgère, niet ver van La Rochelle. Ook hier is het vandaag terug schooltijd. Martine is Nicolas mee naar zijn eerste leerjaar gaan brengen. Wij vertrekken morgen richting La Rochelle maar dan niet te voet. We hebben dan nog 2 dagen om te beslissen in welke richting we onze kar gaan keren. Ondertussen vind i het leuk telkens iets te lezen over jullie tocht en Martine haar kennis van Franse geschiedenis en aardrijkskunde wat op te krikken. Bedankt voor de moeite. Groetjes

    Bert

  5. claessens louis

    Pelgrims ,

    Heb zonet 14 dagen verslagen gelezen , stond een beetje achter .
    Zeer knap dat jullie na de voor mij onmenselijke wandelingen nog tijd maakt om het thuisfront op de hoogte te houden .
    Ben uitermate blij dat jullie fysieke ongemakken eindelijk afnemen , pelgrims ik had waarschijnlijk allang het bijltje erbij neergelegd , maar jullie zijn echte doorzetters alle respect hiervoor .
    Ga mij nu bezighouden met onze kleindochter in bad te zetten , maar eerst nog geweldig veel geluk , plezier en fijne ontmoetingen , mooie betoverende landschappen , en dragelijke temperaturen .

    Groetjes Christiane en Louis ,

  6. Guy Crikemans

    Beste broers,
    Eén maand onderweg. Ik zie ons nog in Londen vertrekken en in de gietende regen het middelpunt van de wereld bereiken: Greenwich, om na een week, na een uitputtende tocht wegens te veel kilometers, Dover te bereiken. Dat jullie ondertussen nog steeds onderweg zijn en nog niet eens halverwege lijkt mij soms irreëel. Ik denk dat ik het nooit zou kunnen opbrengen. Chapeau!
    Toch denk ik dat er een vergissing in het spel is. Volgen jullie nog steeds de Via Francigena want wij krijgen vanuit onze luie zetel stilaan de indruk dat jullie overgeschakeld zijn op de…Route des Vins? Het kan maar smaken!
    Nog een prettige tocht en zie dat je goed de Grand Saint Bernard overgeraakt, met misschien toch een dun laagje sneeuw, al was het maar voor de foto’s…
    Groetjes,
    Guy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *