Dag72: 12/10 Rustdag in Pisa en Lucca. 

img_7639_resized_1 img_7644_resized_1 img_7647_resized img_7651_resized_1 img_7657_resized_1 img_7666_resized img_7667_resized_1img_7620_resized img_7627_resized img_7673_resized img_7678_resized img_7697_resized img_7731_resized img_7732_resized img_7744_resized

Op ons zelfde uur de deur uit want er staat heel wat op het programma.  Dank zij de 20 minuten vertraging van de trein (het was nochtans geen Fyra) waren we nog net op tijd om in te stappen voor ons bezoek aan Pisa. De stad aan de Arno, lag te baden in de zon. Ik kan jullie melden dat de klokkentoren (campanile) nog niet is omgevallen ondanks dat hij serieus scheef staat. Voor onze stempel hebben wij ons aangemeld bij de veiligheidsdienst. Die waren zo onder de indruk van ons palmares dat we onder hun begeleiding, en gratis, via de Porta Santa in de kathedraal werden binnengeloodst in een zone vrij van toeristen. Pisa is echt de moeite om te bezoeken. Terug in Lucca, zusterstad van Sint Niklaas, voor de lunch en nadien een stadsbezoek. Zoals gisteren reeds gemeld hebben de Romeinen hun stempel gedrukt op deze ommuurde stad. Zoals bijvoorbeeld op het Piazza dell’ Anfitheatro staan de huizen in een grote cirkel gebouwd zoals de vorm van het amfitheater. Er heerst hier een gezellige drukte, volle terrasjes, koetsiers die hun paarden mennen door de smalle straatjes, kuierende mensen, schoolklassen die hun laatstejaarsreis maken. De kerken zijn pareltjes van architectuur en beeldhouwkunst.  Ook de interieurs zijn rijkelijk versiert met fresco’s en schilderijen, zoals b.v.  de San Michele kerk in Pisaans-Romaanse stijl. Tenslotte nog een rondwandeling van ruim 4, 5km op de stadsmuren. Morgen gaan we terug verder en wel met twee etappes achter elkaar, dan hebben we een extra vrije dag voor in …. Tot morgen Groetjes van Patrick en Joan.

3 gedachten over “Dag72: 12/10 Rustdag in Pisa en Lucca. 

 1. Fam. Giebens

  Dag Joan en Patrick,

  Met plezier lees ik elke keer jullie mooi verslag. De foto’s geven goed weer waar jullie vertoeven en doen mij een beetje dromen van een vakantie. Voor mij is dat niet te voet hé.
  Vorig jaar waren we in Italië o.a. in Spoleto volgens mij liep daar ook een stuk van de Via Francigena. Die hebben we toen kort gevolgd… om naar een mooi uitzicht te gaan. Meer zie ik echt niet zitten. Maar als ik je route probeer te volgen, zal het toch een andere tocht geweest zijn. (‘VIA DI SAN FRANCESCO’)
  Nog veel succes op jullie daguitstappen. Knap wat jullie doen!
  Veel groeten,
  Patricia en Hugo Giebens

 2. maria vandenberghe

  Hallo vlijtige stappers,
  Ik dacht bij een “rustdag” een foto te zien van rustende slapende blote voeten verzorgende wasophangende wijndrinkende genietende mannen te zien of op zijn minst terrasje doende frisse pint drinkende mannen te zien . Maar nee wat zien we? een mooie daguitstap naar Pissa en weer op die benen staan en wandelen en kunst zien en genieten !Jullie zijn echt wat men noemt “double face” cultuur en natuur in mooie combinatie
  en daarom is het zo leuk om jullie te volgen . dank voor jullie reportage . We duimen voor jullie verdere tocht… ons respect hebben jullie alvast .
  Groetjes van uit Lommel

 3. Santens

  Broeders,

  Ik lees regelmatig jullie verslag maar dikwijls met veel vertraging. Op onze weg in Frankrijk is internet soms erg ver. Goed te horen dat bij jullie de zon schijnt. Wij zijn in Bretagne en genieten eveneens van een mooie en zonnige periode. Wat ons scheidt is een nat Frankrijk. Geniet ervan!

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *