Dag75: 15/10 Gambassi Terme – San Gimignano 16km.

img_7883_resized img_7885_resized img_7898_resized img_7899_resized img_7930_resized img_7938_resized img_7959_resized img_7981_resized

De ochtendzon schijnt over de witte nevelstroken die de dalen bedekt. We hebben fantastische zichten over het typische Toscaanse landschap met de olijfbomen en druivenranken.  De villa’s met de zacht hellende lichtbruine daken liggen verspreid tussen de akkers. De La via di Francesco (Vezelay- Assisi) loopt een tijdje met ons mee, doorheen de dorpen Pozzini en Pancole waar de weg onder de kerk doorgaat. Hier heeft Sint Franciscus de eerste kerststal geïnstalleerd met levensechte figuren uit het dorp. Sindsdien is dit gebruik in miljoenen gezinnen doorgedrongen.  Onderweg passeren we nog enkele wijnhuizen van de Chianti (ch=k). Ruim voor de middag kunnen we San Gimignano zien opdoemen, hoog op de 300m hoge heuvel . Van de 72 torens die er oorspronkelijk waren gebouwd resten er nog dertien. Deze typische bouwvorm hard een sterk verdedigend karakter. De benedenverdieping was vaak een winkel en in de donkere en koele ruimtes erboven werd geleefd. De stad Gimignano heeft de erkenning als werelderfgoed. Slapen doen we in het Convento San Agostino. Enkel een ware pelgrim wordt hier toegelaten. Tot morgen, groetjes van Patrick en Joan.

3 gedachten over “Dag75: 15/10 Gambassi Terme – San Gimignano 16km.

  1. Erik Moons

    Dag stappers,

    Af en toe zijn we wat jaloers op jullie avontuur, maar al bij al zijn we ook wel blij dat we s’avonds al eens in onze zetel kunnen ploffen. Wat jullie daar allemaal presteren is toch wel bewonderenswaardig. Goeie moed nog. En nog veel mooie ervaringen toegewenst.

    Erik en Suus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *