Dag82: 22/10 Radicofani- Acquapendente 24km.

img_8701_resized img_8703_resized img_8704_resized img_8712_resized img_8714_resized img_8724_resized img_8737_resized

Het is wel een voordeel om 780m hoog te zitten, net boven de dikke witte watten die de dalen bedekken. De zon is dan al direkt van de partij.  Naarmate we afdalen wordt ons wereldje kleiner en kleiner, door de dikke mist zo, n 200m rondom ons. Zo verlaten we ongemerkt het mooie Toscanië om de laatste regio van de Via Francigena binnen te treden namelijk Lazio (genoemd naar de rivier). Ik meen dat er een Italiaanse voetbalploeg is met de naam Lazio Roma, maar ik ben niet zeker? Wij zijn natuurlijk verwende pelgrims met de natuur en cultuur die we de afgelopen 14 dagen in “Toscana” hebben mogen genieten, zodat we de wandeling van vandaag maar snel vergeten. Het dorp, waar we nu zitten, Acquapendente ontstond meer dan duizend jaar geleden rond de parochiekerk van Santa Vittoria. Straks gaan we zeker nog een bezoekje brengen. Tot morgen.  Groetjes van Patrick en Joan.

P.s. we kunnen nu zeggen morgen 8 dagen zijn we in Rome. Dus wees er snel bij om ons te sponseren.

Een gedachte over “Dag82: 22/10 Radicofani- Acquapendente 24km.

 1. Kees van Eenige

  Joan en Patrick,

  Toen jullie vanuit Calais ons verlieten voor de weg naar Rome op het continent te vervolgen, was ik nogal kritisch over het verdere verloop van de tocht. at was mede ingegeven door wat ik in de gidsen gelezen had en hoe e.e.a. in Engeland verlopen was.
  Helaas heb ik niet van dag tot dag het verslag gelezen, maar met onregelmatige tussen pozen. Echter naar mate ik meer dagen las hoe meer ik respect kreeg voor wat jullie ondernomen hebben en nog steeds mee bezig zijn. Ik neem daar mijn Hollandse pet voor af. Tevens lijkt het mij ook een mooie en interessante tocht als ik de foto’s bekijk, waarvan er een aantal hele mooie tussen zitten. Trouwens de dagelijkse verslagen zijn ook onderhoudend om te lezen. Nu nog de laatste loodjes naar Rome.
  Ik zou graag nog wat doneren, maar ik denk dat kan nadat jullie terug zijn in België ook nog.
  Ik en Fanny gaan vanaf maandag voor 3 weken met vakantie misschien spreek ik jullie daarna weer snel.

  Groetjes en sterkte tot in Rome.
  Kees van Eenige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *