Dag83: 23/10 Acquapendente-Bolsena 24km.

img_8766_resized img_8769_resized img_8779_resized img_8784_resized img_8792_resized img_8800_resized img_8810_resized img_8833_resized

Het was een rimpelende wandeling met afwisselend een beetje naar omhoog en een beetje naar omlaag onder een  al even afwisselend weertje,  wat zon, wat bewolking, wat regendruppels (geen poncho nodig). De keren dat we langs de via Roma een stad of dorp verlaten zijn niet meer te tellen. Dus ook nu weer gaan we langs de Romastraat naar het volgende etappeëinde. Om de drukke “Via Cassia” te vermijden voeren ze toch telkens weer andere wegen ten tonele met steeds extra kilometers tot gevolg. Maar het is wel rustig wandelen  door de bossen op de flanken van de heuvels over grindwegen of cacaopoederkleurige zandpaden. Halverwege krijgen we een eerste blik op het meer Lago di Bolsena dat ontstaan is door de activiteiten van de vulkaan de Volsini. Gedurende het vervolg van de tocht blijven we  doorkijkjes op het meer hebben. Het oorspronkelijke Bolsena, tijdens de Romeinse overheersing Volsinii Novi genoemd en tevens ons einddoel voor vandaag, is tegen de bergrand aangebouwd. De middeleeuwse sfeer is in het oude deel van de stad goed bewaard gebleven, met als bekroning het nu gerestaureerde kasteel. Ons bedje is gespreid in het “Casa di Preghiera Santa Cristina. Tot morgen.  Groetjes van Patrick en Joan.

P.s. nog even de vervoeging van sponseren. Ik sponser, gij sponsert, hij/zij sponsert, wij sponseren, jullie sponseren, zij sponseren. Of kun je de voltooid tegenwoordige tijd gebruiken: ik heb gesponserd, waarvoor natuurlijk hartelijk dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *