Dag84:24/10 Bolsena-Montefiascone 17km.

img_8851_resized img_8859_resized img_8880_resized img_8916_resized img_8917_resized img_8932_resized

Ons Italiaans ontbijt genomen op een terras met een aangename 18gr. Er zijn slechtere manieren om uw dag te beginnen. Onze laatste week is ingezet, nog enkele kilometers scheiden ons van Rome. Na eerst een bezoek aan de basiliek Santa Cristina ook wel Duomo di Ovieto genoemd, hebben we Bolsena verlaten. De Via Francigena wil steeds de drukke Via Cassia vermijden,  zo ook vandaag worden we de heuvels opgestuurd, om door de bossen, velden, akkers en olijfboomgaarden rustig te wandelen, onder een aangenaam zonnetje en een even aangename 24gr. In de Romeinse tijd had men vijf heirbanen die vanuit Rome vertrokken naar verschillende delen van Italië.  De Via Appia, Aurelia, Flaminia, Salaria en Cassia. Deze laatste ging naar Siena-Firenze-Lucca-Genua. Kort na de middag bereiken we Montefiascone,  en als ge “monte” hoort wil dit zeggen nog een klim, nu naar 637m. Montefiascone is mede beroemd door haar wijn ” Est! Est! Est! Di Montefiascone”. (verklaring morgen) Het woord fiasco is een Italiaans woord voor (mand) fles. Het heeft ook de betekenis van mislukking, naar een succesvolle clown wiens act met deze mandfles mislukte. Wat zeker geen fiasco mag worden is de sponsering ten voordele van een schooltje in Nepal!! Tot morgen groetjes van Patrick en Joan.

4 gedachten over “Dag84:24/10 Bolsena-Montefiascone 17km.

 1. Magda Marien

  Beste jonge kozijnen,

  Rome komt steeds dichterbij, jullie moeten heel blij zijn om dat einddoel in zicht te hebben ! ! !
  Ik ben mijn belofte nagekomen maar wij kunnen het niet zien op de gesponsord kilometers.

  Nog veel stap genot .
  Groetjes Magda & Frans

 2. Guy Crikemans

  Ik heb het al eens gesuggereerd om er ineens ook maar de Via Appia tot in Brindisi bij te doen en misschien heb ik nu wél een overtuigend argument. Gisterenmorgen gaan fietsen en op een gegeven moment wees mijn thermometertje -2°C aan. Dat is dus zesentwintig (26) graden minder dan in la bella Italia!
  Geniet er nog van en tot binnen kort, als jullie tenminste ondertussen nog geen degout hebben gekregen van al dat wandelen…
  Guy

 3. loy

  tiens, dat beeld van die man met hond en behangen met ” compostella- schelpen ” ( wrshl. een heilige)
  ongeveer zelfde beeld staat in antw. kathedraal: de man wijst op een wonde aan zijn bovenbeen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *