Dag89: 29/10 Campagnano di Roma- La Storta 25km.

img_9272_resized img_9278_resized img_9286_resized img_9222_resized img_92302_resized img_92313_resized img_9250_resized img_9252_resized

Zalig geslapen, zo rustig zelfs dat we ons overslapen hebben. Een drie kwartier later dan gewoonlijk naar de bar voor ons ontbijt. In het centrum  waren de marktkramers druk in de weer om hun koopwaar: kleding, schoenen, bloemen,  groenten enz. ten toon te stellen, terwijl we de stad verlieten. Eenmaal de drukte achter ons was, komen we door de “betere” wijken. Grotere optrekjes met zwembad, mooi verzorgde tuinen en ook grotere omheinigen. Het is overduidelijk nu, we hebben van hierboven een duidelijk teken gekregen dat we een volledige aflaat verdient hebben. (Zie foto’s). De kerk Santa Maria del Sorbo, daar eenzaam op een hoogte, is best een bezoekje waard. Ongeveer in de helft van onze etappe passeren we Formello, een zeer pittoresk dorpje met talrijke fotogenieke hoekjes en kleine pleintjes. De Via Francigena heeft hier alternatieve routes uitgewerkt om de drukke wegen te vermijden, en worden zo geleid door het Parco di Veio (Parco Naturale Regionale). Bospaden, met boomstammen afgeboorde veldwegen. Schilderachtige plaatjes van loslopende paarden, een kudde schapen met de herder en zijn hond. De oude watermolen aan de Vejo is nog één van de idylische plekken. De wandeling vlotte snel en waren om half vier ter plaatse in het Instituto Figlie di Nostra Signora del Sacro Cuore. Tot morgen. Groetjes van Patrick en Joan.

8 gedachten over “Dag89: 29/10 Campagnano di Roma- La Storta 25km.

 1. Els en Emile

  Hoedje af voor jullie prestatie hoor ,heilige Patrick en heilige Joan !!! ( Dat laatste is een grapje …doch de foto’s liegen er niet om ???)
  Respectvolle groetjes van ons.
  Emile en Els

 2. Guy Crikemans

  Wat, een volle aflaat verdiend? Santo Subito!!! Prachtige foto’s met dat aureooltje daar achter!
  Mag ik hierbij de eerste zijn om jullie proficiat te wensen met deze schitterende prestatie.
  Die magere met die grote baard, dat is toch Joan hé?
  Tot binnen kort op vlakkere wandelingen.
  Guy

 3. Joan

  Bedankt Guy, We hebben ons geamuseerd om die foto’s te maken. De Via Francigena is een zware tocht, maar zeker de moeite waard. De natuur, cultuur en geschiedenis zijn overweldigend. Tot binnenkort.

 4. Jacobs Nadine

  Proficiat mannen.Geweldig dat jullie het al zo ver gebracht hebben(letterlijk). Ik heb jullie enkele dagen niet gevolgd omdat mijn computer er even uitlag maar nu ben ik weer mee voor de apotheose te lezen.
  Veel groetjes Willy en Nadine

 5. Van Dooren Pierre

  Knap gasten. Nog effe en dan kunnen jullie eens aan de voeten van de heilige Petrus gaan voelen hé. Geniet zeker nog wat na in Rome!
  Groetjes Pierre.

 6. Marc Plees

  Van mijnentwege voor jullie beiden ook een flinke Proficiat voor deze schitterende prestatie !!

  Tot ziens bij ons over ’t woater op 15/11

  Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *