Dag90:30/10 La Storta-Rome 19, 6km.

img_9301_resized_1 img_9302_resized_1 img_9305_resized_1 img_9312_resized img_9332_resized_1 img_9334_resized_1 img_9339_resized_1

WIJ ZIJN AANGEKOMEN IN ROME. !!!!!

Om 7u (wintertijd) vertrokken. Nu was er geen ontkomen meer aan, de laatste kilometers eerst langs de Via Cassia en later de even drukke Via Trionfale (hoe toepasselijk). Op deze laatste Via beginnen we aan huisnummer 13965, op naar nummer 1. We marcheren tegen meer dan 5km/u, er is geen houden meer aan. Op de Monte Mario, één van de heuvels rond Rome,  krijgen we onze eerste blikken op de Eeuwige stad. Onze vrouwen, die zaterdagavond zijn gearriveerd, hebben blijkbaar een welkomstfeestje georganiseerd. Er heerst een enorme drukte in de straten rond het Vaticaan. Het was drummen om na 2237km het Sint Pietersplein op te kunnen komen.  Ook Paus Franciscus kwam op het balkon om ons een goedendag te zeggen. Morgen komen we terug om de laatste stempel te krijgen, en voor ons testimonia te ontvangen. Voor ik de blog van vandaag afsluit nog even dit: Bedankt Patrick omdat ik een monumentale Via Francigena heb mogen beleven. Bedankt Ma en Pa, voor jullie lieve reacties en bezorgdheid voor een goede thuiskomst. Sorry omdat we zo lang zijn weggebleven. Bedankt Christiane (mijn echtgenote) voor de tijd die ze mij gegund heeft. Drie maanden is niet niks. Bedankt medepelgrims, Guy, Carine, Kees en Christiane om ons te vergezellen op Engelse bodem en om het “karretje” thuis te brengen. Bedankt pelgrim Magda om voor 9 dagen samen met ons de pelgrimstocht mee te beleven. Bedankt Hans om de blog te onderhouden en de foto’s te plaatsen. Bedankt Els voor al het naai- en stikwerk. Bedankt Volgers, voor de talrijke reacties die we hebben mogen ontvangen. Bedankt sponsers voor de talrijke euro’s die onze sponsertocht heeft opgebracht en welke integraal naar de school in Nepal gaan. Merci Jérôme, c’étais très agreable les jours que nous passaient ensemble et pour les notes dans les livres d’or. Et bon chemin l’année prochaine. Bedankt André en Concetta voor de aangename tijd die we doorgebracht hebben en buon camino.

Misschien nog een laatste tip voor toekomstige pelgrims :

Ga niet te snel, uw ziel moet u kunnen volgen.

17 gedachten over “Dag90:30/10 La Storta-Rome 19, 6km.

 1. Els en Emile

  Proficiat !!! Jullie ook bedankt voor het blog dat we dagelijks hebben kunnen volgen. Wij thuisblijvers hebben dan toch ook een heel klein stukje ” idee” hoe het pelgrims vergaat tijdens hun tocht ?
  Bedankt jongens en welkom home !

 2. Gerda en Koen

  Een superdikke proficiat! Wat een prestatie! De knappe foto’s deden ons watertanden, de vele kilometers toch iets minder … 😉

 3. Theunis André

  Proficiat Patrick en Joan knap gedaan. Wij doen het iets trager en komen op 1 november aan in Rome. Het was heel fijn jullie te ontmoeten. Wij hebben al dikwijls aan jullie gedacht. Ondertussen zijn onze bezoekers al terug vertrokken, die dwalen ook ergens in Rome rond.

  Nog een goede thuiskomst en hopelijk ontmoeten wij mekaar nog
  Concetta & André

 4. Lauris

  proficiat Patrick en Joan.
  Het was fantastisch om in jullie stappen De route te mogen voelen…
  Geniet van jullie aankomst !
  Lauris

 5. Santens

  Proficiat Joan, Patrick, Het zal soms echt zwaar geweest zijn, maar jullie zijn er geraakt.
  Veel bewondering voor de volgehouden inspanningen en de dagelijkse blog.

  Geniet deze week nog van enkele dagen welverdiende vakantie met jullie vrouwtjes.

  Tot binnenkort

  Bert & Martine

 6. Guy Crikemans

  Beste Joan en Patrick,
  Nu is het aan ons om jullie te bedanken. Vooreerst dat we een week met jullie hebben mogen optrekken en daardoor beter beseffen wat voor een krachttoer het is om van Londen naar Rome te wandelen. Want, beste lezers, Joan schrijft zeer poëtisch, maar over de praktische problemen die zij zijn tegengekomen kan hij ongetwijfeld nog een blog volschrijven. Maar nooit klaagt hij!!! En terwijl Joan de blog maakt, zoekt Patrick alles uit voor de komende dag en dagen. Een gesmeerd duo.
  En ten tweede wil ik jullie danken om ons drie maanden dagelijks in spanning te hebben gehouden. Staat er al wat op den blog? Nee, dat is al twee dagen, ze hebben het opgegeven zeker etc. Ge ziet we hebben echt meegeleefd. We gaan het missen…
  Zodus nogmaals proficiat en geniet samen met Chris en Ingrid nog van Rome, de eeuwige stad!
  Groetjes,
  Guy en Carine

 7. Hugo Giebens

  Knappe prestatie!!! Iets om nog jaren van te genieten en om terug te beleven . Sportieve groeten uit Kapellen. Hugo en Patricia

 8. Van Dooren Pierre

  Proficiat Joan & Patric en bedankt om jullie te mogen volgen op die fantastische onderneming! Nog een prettig verblijf met de echtgenotes in Rome en een goede thuiskomst.
  Groetjes Pierre.

 9. Marleen De Laet

  Dikke proficiat ! Wat een prestatie weeral. Ook voor jullie partners die jullie 3 maanden hebben moeten missen. Deze kunnen jullie afstrepen van jullie bucketlist. Ben benieuwd naar wat er nog allemaal op staat 😉 Jullie zijn een inspiratiebron voor velen. In ieder van ons brandt zo’n vlammeke maar weinigen durven er iets mee te doen.
  Geniet maar goed van de herinneringen, de nieuwe wijsheden en vooral de warme thuiskomst.

  Groetjes

  Marleen

 10. Hilde Cambré

  Proficiat !!! wat een geweldige prestatie. Heb genoten van jullie dagelijkse blog en de prachtige foto’s
  Geniet nu nog van Rome – een prachtige stad (ben er eind september geweest, dus ik kan ’t weten 🙂
  groetjes en tot binnenkort!
  Hilde

 11. Van Bourgonie Robbie

  Proficiat wat een knalprestatie. Prachtige foto’s.
  Patrick, geniet nu maar na en vergeet Ingrid niet te verwennen.
  Tot op de skype.

  Groeten,
  Robbie

 12. Christ'l

  Proficiat!
  Ik ben wel wat laat met mijn reactie, maar ze is niet minder gemeend!
  Ik hoop dat jullie op één van de pelgrimsavonden wat over deze tocht kunnen vertellen.
  Christ’l Compostelagenootschap Kempen

 13. swa Kempenaers

  Dikke proficiat aan deze twee ‘gabbers’ – misschien moet Eric van Looy hier maar eens een film over maken, ga hem dat eens voorstellen!
  Tot kort.

  swa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *