Dag 1 Berendrecht/Newcastle

In de vroege ochtend met een druilerige regen ☔ heeft de taxi ons tijdig opgehaald om ons een drie kwartier later netjes af te zetten in de ondergrondse parking van onze nationale luchthaven. En dit op enkele meters van de ingang dankzij de toegangspas  van de sympathieke chauffeur. Na enig zoekwerk toch de juiste incheckbalie gevonden om daar te vernemen dat de vlucht 2 uur vertraging heeft. Onze twee 10€ tegoedbonnen kwamen dan goed van pas voor een vroege lunch. Op ons vliegtuig zit ook een “Belgische Cat” nml. An Wouters, ze is nog groter dan op Tv. Uiteindelijk na 3,5uur konden we het luchtruim invliegen aan boord van de “EMBRAER ERJ 135” met Rolls-Royce motoren (chique hé).

 Half vier (plaatselijke tijd) in het Indigo Hotel ingechecked. Door het verlate uur met de metro dan maar naar “Segedunum” = stevig fort. Dit is het meest oostelijk deel van “de muur” die onder Hadrianus, keizer van Rome, van 117 tot 138 na Chr. werd gebouwd. Een 8tal kilometers hebben we toch nog kunnen wandelen langs de boorden van de rivier Tyne (taain uitgesproken). In het begin nog wat scheepswerven om later kennis te maken met de gezellige terrasjes badend in de late namiddag zon ☀. 

Zo, na nog een flinke maaltijd is het hoog tijd om in onze tram te kruipen. Tot morgen, groetjes van Joan en Chris. 

3 gedachten over “Dag 1 Berendrecht/Newcastle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *