Dag 3: Wylam on Tyne – Corbridge. 24km

Na alweer een stevig ontbijt 🍳 waarvoor David, de B&B baas, zich uitgesloofd heeft zijn we iets voor 9uur op pad voor een lange wandeldag

 Eens terug op de route (na 1,4km)gaat het stijl omhoog naar Heddon on the Wall. De naam van het dorp klinkt veelbelovend maar meer dan 200m “wall” was er niet te zien, meer nog daarmee moesten we het voor de rest van de dag mee doen. Een minpunt was ook dat de wandeling naast de nogal drukke B6318 lag, altijd wel door weiden. Het deed weliswaar geen afbreuk aan de prachtige omgeving van wuivende, knisperende graanvelden of de vele vergezichten. 

We hebben meer dan 7uur gestapt dus geen 3,5km/uur.De reden hiervoor is dat het pad meer leek op een steeplechase met 10-tallen en 10-tallen poortjes en muurtjes die we door of over moesten.

 Een poortje waar ge één voor één doorkomt noemt men een “kissing gate” romantisch hé. Het lunchpakket dat we meekregen vanmorgen konden we, mits toelating, verorberen aan een private picknick tafel. 

In de “Robin Hood”, dan zijn we al een flink eind opgeschoten, hebben we de tweede stempel in onze wandelpaspoorten gezet. Na 5km verlaten we de route om een dik uur later ons hotel ” The angel of Corbridge” binnen te vallen. Tot morgen. Groetjes van Joan en Chris. 

8 gedachten over “Dag 3: Wylam on Tyne – Corbridge. 24km

  1. Joan

   Hey Eline, bedankt voor uw mooie berichtje. Heb jij het rekensommetje kunnen maken? Je kunt straks weer nieuwe foto’s zien van Romeinse soldaten. Morgen gaan we weer flink wandelen. Groetjes en kusjes van Bompa en Bomma xxx

 1. Patrck De Saegher

  Dat leek me een “pittig” wandelingske!! Maar wel de moeite zo te zien, knappe natuur. En hopelijk krijg je de volgende dagen iets meer muur te zien 🙂

  nog veel wandelgenot

  1. Joan

   Hey William, jouw berichtje heeft ons veel plezier gedaan. Morgen is het al de vijfde dag dat we aan het wandelen zijn. Binnen enkele jaren kunt ge misschien meewandelen. Groetjes en kusjes van Bompa en Bomma. xxx

 2. Hilde van bedaf

  Veel plezier tijdens jullie wandeltocht. Weer leuke avond lectuur voor het slapengaan…
  Groetjes van Jan en hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *