Dag 8: Lanercost – Carlisle 23km.

De weersverwachting voor vandaag was toch 50% kans op regen zelfs met onweer ⚡. Gelukkig voor ons hebben we de andere helft gekregen, wel met veel bewolking.

 De weg en het landschap kreeg het niveau van Vlaanderen en Nederland nml. “plat”. 

Ik heb gisteren reeds geschreven dat de rotsen uit het landschap verdwenen waren zodat vanaf Lanercost tot het einde in Bowness on Eden de “muur” beperkt bleef tot een aarden wal.

 In Crosby-on-Eden, we hebben dan juist ons lunchpakket achter de kiezen, volgen we grotendeels de rivier “Eden”. 

Aan de hand van wegsignalisatie en verhoogde oevers kunnen we opmaken dat deze rivier regelmatig voor wateroverlast zorgt, maar niet vandaag! Voor we de stad Carlisle binnen wandelen, in het “Rickerby Park” worden we geïnformeerd dat de voetgangersbrug over de Eden is afgesloten. Dit betekent een omweg van een tweetal kilometers.

 15.45u komen we aan in Howard Lodge guest house in Victoriaanse stijl. Even rusten, een kop thee met koekjes, naar ons ma en pa bellen, een douche, avondeten en de blog maken zijn zowat de ingrediënten van de late middag en avond. Tot morgen, groetjes van Joan en Chris. 

Een gedachte over “Dag 8: Lanercost – Carlisle 23km.

  1. Patrick

    Morgen de laatste loodjes, en deze tocht is ook geschiedenis, ik merk dat het tweede gedeelte duidelijk meer ‘muur’ bevat dan in het begin.
    Nog veel wandelen of
    Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *