Dag60: 30/9 Pavia- Santa Cristina e Bissone 25km. 

img_6647_resized img_6654_resized img_6664_resized img_6668_resized img_6675_resized img_6680_resized

De lichte bewolking was al snel verdwenen om ons een zonovergoten dag te geven. Pas na een uur konden we de drukte van de grote stad achter ons laten. Tot aan de middag in Santa Margherita liepen we over de asfaltwegen door de verstilde dorpen zoals San Giacomo della Cerrata en San Leonardo. Nadien kregen we toch meer landelijke wegen onder onze voeten langs natuurlijk de rijstvelden en langs netjes op rijen geplante populierenbossen . Wij vermoeden dat dit hout dient om de talrijke pizzaovens te verwarmen. In Belgioioso had Patrick het moeilijk om de grote omweg die de Gps en de bruine Via Francigena borden voorzien hadden, te vermijden. Maar het is hem toch gelukt. Nadat we het dorp Corteolana gepasseerd zijn, steken we via een dambrug het riviertje de Olono over. Hier in het Oratorium San Guiseppe van Santa Cristina e Bissone is alles aanwezig, en nog meer ook, wat een pelgrim nodig heeft: bed, douche, koffie en briochen voor het ontbijt. Slaapwel en tot morgen. Groetjes van Magda, Patrick en Joan.

2 gedachten over “Dag60: 30/9 Pavia- Santa Cristina e Bissone 25km. 

  1. Billiet Luc

    Ik hoopte dat jullie al in Rome waren zodat je onze Paus naar Merksem zou sturen (zoals afgesproken), maar ja wij hebben dat dan zonder hem moeten doen voor ons 125 jaar Sint Franciscus Merksem maar het was in orde. Nog veel wandelgenot en ik geniet van jullie mooie Fotos en teksten.

    Luc

  2. Raymond De Locht

    Hallo pelgrims, Hilda en ik volgen jullie al vanaf het begin, het is weer een prachtige prestatie, en Magda, dat is wat anders dan over een golfterrein lopen hé, in alle geval proficiat ik zou het niet zien zitten.

    Nog veel stapgenot.

    Hilda & Raymond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *