Dag87: 27/10 Vetralla-Sutri 23km.

dsc03684_resized img_9046_resized img_9055_resized img_9063_resized img_9075_resized img_9086_resized img_9102_resized img_9120_resized img_9126_resized img_9141_resized img_9151_resized img_9162_resized img_9164_resized

Het was een verrassend mooie wandeling vandaag. Maar eerst even terug naar gisterenavond.  Juist op tijd voor het avondeten arriveerden vrienden van André en Concetta in het klooster, zij gaan enkele dagen hen vergezellen in de wondere wereld van de pelgrims. Later op de avond kwamen er berichten binnen op de smart en andere phones dat er in onze omgeving aardbevingen waren geweest. Ik kan jullie geruststellen, wij hebben er niets van ervaren, of was dat gerommel toch geen onweer. Vanmorgen afscheid genomen van onze (ondertussen) facebookvrienden en met de laatste resten van de regenzone vertrokken. De volgende zes kilometer wandelen we onder, tussen en langs de hazelnootplantages van Matrino. De nootjes zelf zullen waarschijnlijk al bij Nutella zijn aangekomen. Capranica, het volgende stadje op onze tocht, heeft een prachtig, authentiek middeleeuws centrum, met smalle straatjes, hoge huizen dicht op elkaar geplakt. De steegjes links en rechts leiden naar een wirwar van trapjes en boogvormige gangetjes. De laatste kilometers door een met herfstkleuren beladen bos met de heerlijke aroma’s geeft Patrick herinneringen aan de broesse. Het klaterende riviertje met zijn kleine watervalletjes en versnellingen dwarsen we over boomstambruggen en geeft ons een avontuurlijk gevoel. Af en toe moeten we ons tussen de smalle doorgang van rotsformaties doorwurmen. De kleine lila cyclamen geven de bospaden nog iets meer kleur. Nog maar net het bos uit of daar op een hoogte ligt Sutri, helemaal belicht door de namiddagzon. Het gebied rond deze stad is voortdurend bewoond geweest, dit blijkt uit de Etruskische necropolis met de uitgeholde grafholtes die we passeren.  Het historisch centrum van Sutri, dat we via één van de toegangspoorten bereiken heeft de oude sfeer die veel Italiaanse stadjes op de Via Francigena tekent. Pittoreske plekjes met prachtige gebouwen en kerken. De wijzerplaat op de klokkentoren is wel erg speciaal, ze telt maar zes uren, en moet dus 4x rond op een dag. Aangekomen bij de Monache Carmelitane di Clausura worden we geconfronteerd met een voor ons nieuw gegeven “pieno” =vol. Geen plaats voor ons? We fronsen het voorhoofd met deze ongeloofwaardige mededeling en druipen af naar het toeristenbureau voor een B&B. Het is uiteindelijk, na wat afpingelen, een niet te duur appartement geworden, met ontbijt. Tot morgen, groetjes van Patrick en Joan.

P.s. Jullie zullen al zeker het fantastisch nieuws al vermeld zien op de blog. De gesponserde kilometers zijn opgelopen tot 778!!! Hartelijk bedankt. We hopen echter stilletjes om toch de 1000km te halen.

4 gedachten over “Dag87: 27/10 Vetralla-Sutri 23km.

 1. Marjan

  hallo papa en Nonkel Joan

  Het avontuur loopt op zijn einde en we hebben weer 3 maanden kunnen genieten van mooie verhalen en vooral ook super knappe foto’s!
  We zijn jullie niet vergeten en hebben vandaag nog 25km gesponsord!
  Tot heel binnenkort en geniet van de aankomst in Rome!
  groetjes
  Marjan – Bjorn – Dylan – Lynn en Yelena

 2. Marc Plees

  Hallo Patrick en Joan,

  Geniet nog van de laatste dagen en een weekje rust in Rome ! Het is weer rap voorbij gegaan.
  Tot ziens op 15/11
  Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *