Dag 7: Gilsland – Lanercost 15km.

Onder een wolkenloze  hemel vertrokken voor een “easy walk”. Wat een verschil met gisteren, over ongeveer dezelfde afstand ruim 5 kwartier vroeger “thuis  🏡. Dit kwam grotendeels dat er geen rotsige hellingen en afdalingen aan bod kwamen. Het wandelen over de malse groene weilanden, waar de runderen en schapen stonden te grazen, was zeer aangenaam.

 Ook voor het eerst hadden we oostenwind. Een duwtje in de rug kon geen kwaad. We hadden alle tijd om het Birdoswald fort te bezoeken.Dit fort werd in 122 na chr. gebouwd en huisvestte een garnizoen van 800 man.Zij hadden als taak de “muur” te bemannen alsook de brug over de rivier

, de Irthing, te beschermen. Het meest interessante gebouw is de training hal, zo konden de soldaten oefenen ook in barre weersomstandigheden. In 1840 kocht Henry Norman dit domein op en begon opgravingen te doen in zijn eigen tuin. 

Tegen drie uur in de namiddag waren we aan de B&B Lanercost, een prachtige historische locatie gelegen op het landgoed van Lanercost Priory.

 Deze was gesticht rond 1169, en deels gebouwd met stenen van Hadrian’s Wall gemengd met lokale zandsteen. Ze werd bewoond door de Augustijnen kloosterorde. De doodzieke Edward I verbleef hier voor 5 maanden op zijn oorlogstocht tegen de Schotten.(1306) Zolang gaan wij het niet trekken. Morgen zijn we alweer op een andere locatie. Groetjes van Joan en Chris. Ten slotte nog een foto van de Lanercost B&B. 

Een gedachte over “Dag 7: Gilsland – Lanercost 15km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *