Dag 23 / 25 aug. Montmort – Sézanne 32,5km.

Montmort — Baye—St. Prix—Soizy—Chapton—Lachy—Sézanne
Vanmorgen hebben we, aan de ontbijttafel kennis gemaakt met een Nederlandse pelgrim Dori. Zij is op 5 aug. vertrokken uit s’ Hertogenbos. Gisterenavond heeft Patrick verschillende locaties gebeld,  maar zonder succes. De abdij van Reclus op 18km en het kasteel van Baye op 11km van Montmort,  maar alle twee volzet. Dan nog een privé persoon in Sézanne,  maar daar was Dori ons voor, potverdo….! Dus dan maar vertrokken naar Sézanne zonder een slaaplaats.  Om 9u de straat op met poncho tegen de regen, die we enige tijd later reeds konden opbergen.  Het zou wel een 50 tinten grijze dag blijven. Met dit vochtige weer kom je natuurlijk veel slakken tegen. Er zijn de dakloze bruine en oranje,  af en toe in een innige omhelzing.  Je hebt er ook die een kast van een huis met zich meedragen. Ge moet dus goed uit je doppen kijken of voor dat je het weet heb je zo, n huis met inboedel en al gesloopt. De tocht ging zeer vlot, dankzij de uitstekende aanduidingen.  De route, in dit geval de Via Campaniensis is samengesteld uit verschillende soorten wandelingmarkeringen. De rood-wit=Gr, de gele-rode=Grp, de gele=Pr en ook de Compostelatekens= geel-blauw.  Voor 99% word je door of langs velden of bossen geleid. Je wandelt als het ware van het ene stiltegebied naar het andere. Een zeldzaam goed, bij ons tussen Antwerpen en Leuven. Voilá, ondertussen zijn we in Sézanne aangekomen en kunnen we op zoek naar een slaapkamer.  Maar op zondag is Frankrijk gesloten,  dat ondervinden we gelijk aan het hotel Le Croix d’ Or. Een oude pittige vrouw die er passeerde kon dit bevestigen.  Ze was echter zo lief om ons te begeleiden naar de pastorij,  echter mr. pastoor gaf niet thuis hoe hardnekkig de vrouw ook aanbelde. Dan nog een laatste kans, hotel De France. De deuren waren dicht, maar dat was zonder onze kranige dame gerekend.  Na enige telefoontjes kwan de vriendelijke hoteleigenaar open doen en kregen we de eenvoudigste kamer, voor ons grande-luxe. ‘T is maar wat je gewoon bent. Eerst een warme douche en nadien dito maaltijd. Nu nog even dit bericht posten en onder de wol, want morgen komt er beslist weer een interessante dag. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick en Joan.

image

Foto : stiltegebied

image

Foto : voorgrond champagne wijngaarden met in de verte Sézanne.

P.s. slaapplaatsen voor morgen en dinsdag zijn geregeld.  Goed gedaan Patrick.

5 gedachten over “Dag 23 / 25 aug. Montmort – Sézanne 32,5km.

  1. Guy Crikemans

    Ik zie dat Patrick eindelijk bij de vooruitziende vrouwen is aangesloten: goed zo, want een slaapplaats lijkt momenteel jullie grootste probleem.
    Nog één suggestie: jullie zijn zo te zien op twee wandeldagen van Troyes en dat heeft het grootste outletcenter van West-Europa. Misschien kan je terug een tentje en een matje op de kop tikken voor een Pelgrimsprijsje!
    We volgen jullie reis nog steeds op de voet!
    Guy en Carine

  2. P.Vercraeye

    Een vroegere mail is ondertussen nog niet aangekomen. Ik ben 89 jaaren kan mij niet goed meer verplaatsen, zeker om jullie dagelijkse wandelingen te maken naar Santiago di Compostello.
    Ik lees wekelijks jullie reisverhaal en tracht mij jullie perikelen voor te stellen. Ik wens jullie goede moed om behouden Santiago di Compostello te bereiken en tevens een goede terugkeer naarons landje.
    Hou jullie goed.

    1. Joan

      Het is fantastisch dat we een volgeling hebben van 89 jaar en zo handig is met de computer. Vanwaar hebben we de eer u te kennen. De wegen van god zijn ondoorgrondelijk, maar die van internet komen toch ook dicht in de geburen. Tot wederhoren.

  3. Ingrid Verstraelen

    Stenen, water, wolken en wind. Wie zoeken wil, zal altijd zoeken en wie vinden wil, die vindt!
    Nog veel plezier!
    Ingrid Verstraelen en familie.
    Bedankt voor de mooie en leuke verslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *