Dag95/5nov. Laguna de Castilla-Triacastela (Lugo) 23,1km.

Laguna de Castilla-O Cebreiro-Liñares-Hospital-Alto do Poio-Fonfria-Viduedo-Triacastela.
De proppen gazettenpapier in onze schoenen hadden hun werk gedaan, zodat we met redelijk droge schoenen aan de wandeling konden beginnen, maar niet zonder eerst een stevig ontbijt met bacon, twee spiegeleieren en frieten. De 2, 5 km die ons nog restte tot aan de top verliepen tamelijk droog. Volgens Magda was het aan’t regenen dus vertrok zij met de poncho, Patrick en ik vonden het nog niet nodig. Dit laatste stuk helling langs de lichtgrijze blauwachtige rotsbodem en de gele brem langsheen de kant verliep niet zo moeilijk te beklimmen zoals in de gids beschreven was. Ik was nog net op tijd om nog enkele foto’s te nemen van de groene vallei voordat ze door de nevel en laaghangende wolken aan ons zicht waren ontrokken. Boven worden we met een grensmarkering (helaas volgekribbeld) opmerkzaam gemaakt, dat we Galicië binnentreden in de provincie Lugo. Even later zijn we in O Cebreiro met zijn vroeg romaanse kerk en zijn houten palloza’s. Dit zijn traditionele opslagplaatsen met een vierkante fundering en een rieten dak. Vanaf hier en over het hele tracé door Galicië staat om de 500m een kilometerpaaltje. Het is ook van hier dat het weer stevig begint te regenen en te waaien. De afdaling gebeurt dan ook bij momenten door het kristalheldere water van een bergriviertje afgewisseld met het ploeteren door de modder. In het pittoreske dorpje O Viduedo brengt de boer zijn Gallische koeien naar de stal. Ook wij zoeken wat later onze slaapplaats in Triacastela,  onze eindbestemming van vandaag. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick, Magda en Joan.

image

Foto : nog net op tijd voor een foto van de vallei.

image

Foto : pelgrim in Galicië.

image

Foto : palloza.

image

Foto : Gallische koeien.

image

Foto : stempel in de kerk van O Cebreiro.

6 gedachten over “Dag95/5nov. Laguna de Castilla-Triacastela (Lugo) 23,1km.

  1. Pierre Van Dooren

    Hou de moed er in stappers en wees voorzichtig tijdens de afdalingen hé!!!!!!
    Nog enkele dagen wisselvallig weer maar vanaf zondag krijgen jullie weertype 8 & 9 .
    Het wordt dus een zonnig intrede in Compostela.
    Ik bewonder jullie !!!!!!!!!!!!!!
    Nog veel plezier ginder.
    Groetjes Pierre.

  2. diana

    ze maken het jullie niet gemakkelijk voor de laatste dagen !!!!! vandaar : de laatste loodjes wegen het zwaarst ” maar de beloning zal zoet zijn . dus wens ik jullie nog veel moed om toch nog volop te genieten . het wordt spannend !!!!! lieve groetjes diana

  3. Diane D.D.

    Hallo jongens,

    De laatste loodjes komen eraan.. Hoeveel km nog trouwens.
    Ik vraag mij ook af wie de meeste van die schitterende fotokes heeft getrokken. Heel knap en blijkbaar ook een beetje een zwak voor bruggen niet?? 😀 . Ikke ook trouwens en het waren dan ook allemaal zeer mooie constucties.
    Hopelijk komt de zon snel weer en kunnen jullie genieten van een zonnig intrede.
    Geniet nog volop van dat laatste stuk.
    dikke knuffel
    Diane

  4. paul schoepen

    Hier is het niet veel beter, mannen
    Misschien is het bij jullie wel warmer. Hier 10°C
    Niet te snel stappen, want dan ben je er te rap en is de pret te vroeg gedaan.
    groet paul schoepen

  5. Manuela

    hé hé, het begint nu wel heel dichtbij te komen jullie eindpunt. Nog even volhouden en laat die regen maar stromen. Zorg wel dat jullie s’avonds ergens droog en warm kunnen zitten!
    groetjes
    Manuela
    ps: chapeau! ik doe het jullie niet na.

  6. Lambert Santens

    Poco a poco komt de eindstreep in zicht. De regen en wind zullen het wel lastig gemaakt hebben de voorbije dagen. Ze hebben dat wel echt bijna voor het einde gehouden hé. Ik wens jullie tijdens de laatste week nog veel wandelgenot en wat mooi weer om van de laatste stukken nog met volle teugen te kunnen genieten. Ik besef best dat het soms wel zwaar zal beginnen wegen. Succces!!!
    Zelf gaan we volgende week wat wandelen naar in het Zwarte Woud maar wij gaan het tot één weekje bepert houden. 🙂

    Groetjes van ons2
    Lambert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *