Dag25: Vr.26/8 Châlons en Champange – Coole 28km.

IMG_4283_resized IMG_4298_resized IMG_4301_resized IMG_4311_resized IMG_4318_resized

Gisteren het avondeten genoten aan één grote tafel in de ommuurde tuin met François en Brigitte de gastheer en – vrouw en de zoon Remy, twee Italiaanse pelgrims Grazia et Giulia en een vriendin des huizes Nathalie met haar 3 kinderen. Nathalie gaan we later in Besançons nog tegenkomen voor een overnachtingsplaats. De ” donativo” voor overnachting en eten gaat normaal naar de vrijwilligers voor pelgrimsonthaal maar deze keer willen François en Brigitte onze kilometers sponseren. Tof en welbedankt. Vanmorgen 8.45u stonden we terug aan het kanaal dat we woensdagnamiddag hadden verlaten, voor nog eens 3 km wandelplezier. In het gehucht Sarry steken we de   “Marne” over om vervolgens na enkele kilometers een oude Romeinse kaarsrechte weg te bewandelen voor zowat 11km. Het is een brede witte kalkgrinte weg. De Romeinen hebben echter vergeten bomen te planten. Geen plekje schaduw te bekennen, geen loevertje wind. De brandende zon is ongenadig. We lopen in de voetsporen van Romeinse heerlegers en duizenden pelgrims door een nagenoeg vlak landschap langs uitgestrekte akkers. Patrick is zeer tevreden over de nieuwe Nederlandse gidsen die hij nu gebruikt. De kilometers van de etappes kloppen uitstekend, zo is het mogelijk geweest om deze etappe met 10, 7km te verminderen wat onder deze omstandigheden méér dan welkom was. Voor onze watervoorziening kunnen we steeds op een kerkhof terecht, waarvan we telkens gebruik van maken met een welgemeend bedankje aan de stille bewoners. Omstreeks halfvier arriveren we hier op ons volgend adres. Bij Jean-Pierre en Monique.  We zijn niet de enige pelgrims , we maken hier kennis met Jerôme uit Reims onderweg naar Rome. Ik denk dat we hem op onze route nog gaan zien. We worden hier weer in de watten gelegd. Tot morgen, groetjes van Patrick en Joan.

2 gedachten over “Dag25: Vr.26/8 Châlons en Champange – Coole 28km.

  1. Santens

    Hallo Pelgrimbroeders,
    Af en toe lijkt het meer een feest dan een pelgrimstocht. De Fransen zijn dan toch meer gecharmeerd door pelgrims dan door toeristen. 🙂
    Uitgezonderd de zere voeten van Patrick.
    Hopelijk gaat het al wat beter.

    Groetjes vanop Ile d’Oléron.

  2. maria vandenberghe

    Hallo ,
    Na zelf een weekje weg geweest …blij te lezen dat jullie beiden nog in goeden doen zijn. Het doet deugd bij jullie zo’n vriendelijke positieve verhalen te horen van menselijke ontmoetingen.Na al de ellende verhalen in de krant …eigenlijk is de mens zo slecht nog niet ;;;maar soms moet je het zien in eenvoudige kleine dingen zoals jullie doen ! Doe zo voort voor onze blijdschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *