Dag70: 10/10 Sarzana-Pietrasanta 38, 5km.

img_7475_resized img_7477_resized img_7488_resized img_7490_resized img_7504_resized img_7531_resized img_7541_resized

Voor 8u reeds op weg voor deze lange etappe. De gids had het reeds aangekondigd op ons pad gaat langs drukke wegen en industriegebied. Dit mochten we al onmiddellijk ervaren van zodra we Sarzana uit waren. Na 6km konden we eindelijk de drukke SP1 verlaten om de markering te volgen rond het terrein van het archeologisch museum van Luni. Er zijn hier nog steeds opgravingen aan de gang. Wat later, passeren we het amfitheater.  Het is duidelijk dat we door de streek, en later ook door de stad Carrara komen. De witte bergen zijn van ver al te zien. Reeds de Romeinen kenden deze plek al en ook toen was hier een grote economische activiteit. Zo, n 300 groeven hebben hier hun activiteit en halen soms tot 1km ver in de bergen het witte goud. Het marmer van Carrara is wereldberoemd en is hier in het straatbeeld niet weg te denken; voetpaden, borduurs, fonteinen, waterbronnen, allerlei monumenten groot en klein zijn vervaardigd uit het witte marmer. Michelangelo kwam hier het marmer halen voor zijn David en Piëta. Ik moet jullie dan ook niet vertelen dat 10-tallen firma’s de grote blokken verzagen tot platen of kleinere blokken voor transport. Om de drukke wegen te vermijden maken we nog een ommetje door de bergen. Op 300m hoogte hebben we mooie zichten op de blauwe Middellandse Zee. Om half zes zijn we op onze bestemming : Casa Diocesana la Rocca. Vlug douchen en aan de blog beginnen is de boodschap wil ik op een ordentelijk uur in m, n bed liggen. Tot morgen, groetjes van Patrick en Joan.

6 gedachten over “Dag70: 10/10 Sarzana-Pietrasanta 38, 5km.

  1. Magda Marien

    Dat was weer een flinke wandeling !!!
    Sinds ik niet meer mee wandel is het landschap goed veranderd ,plezieriger voor het oog , vermoeider voor de benen . Rome komt dichterbij.

  2. Guy Crikemans

    Joan en Patrick,
    Noteer volgende bestelling: één paar marmeren Carrara schoenen maatje 44. Onze vrienden wandelaars zullen volgende keer nogal opkijken als ik daar mee uitpak.
    Elk ééntje in jullie rugzak, dat is toch niet te veel gevraagd zeker?
    Groetjes,
    Guy

  3. Billiet Luc

    Hey Joan en Patrick,
    breng die bestelling voor Guy zeker mee, dan kan hij op zijn blote voeten de wandeling maken als dit dezelfde marmer is als … (ik weet te veel). In ieder geval jullie zijn heel goed bezig, toffe wandelingen.

    Luc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *