Dag 20/ 22 aug. Reims – Germaine 19,2km

Reims—Cormontreuil—Trois Puits—Montbré—Rilly-la-Montagne—Les Haies—Germaine. Departement: Marne (51)
Langsheen het jaagpad van het kanaal (coulée verte) verlieten we vanmorgen rond 9u Reims.  Dankzij het mindere gewicht in de rugzak gaat het stappen heel wat vlotter. Het duurt toch nog een tijdje vooraleer we de bebouwing uit zijn en de eerste, jawel het is zover, de eerste wijngaarden opmerken.  Het zijn nog kleine groene trosjes druiven die te zien zijn, maar einde september zullen ze kunnen geoogst worden. 100 dagen na de bloesem. Om de wijn te laten rijpen onder ideale omstandigheden bij een constante temperatuur van 12gr. en vochtigheidsgraad heeft men meer dan 120km gangen, die tot 40m diep zijn,  uitgegraven in de krijtbodem. Er zijn hier meer dan 200 miljoen flessen opgeslagen.  Iets om iemand het hoofd op hol te brengen. Bij de 1e champagneboer hebben we ontmoeting met een moeder van twee zonen. Ze vertelde ons dat de schoondochters geen kinderen konden krijgen en besloten hadden om te adopteren.  Het ene gezin hadden 2 vietnamese kinderen en het andere paar 2 chinese. Reeds vroeg in de middag bereikten we Germaine.  We hadden twee telefoonnummers van contactpersonen,  die we echter niet konden bereiken. Dan maar ons gemeld aan het gemeentehuis, waar ze ons meedeelde ” un problème à Germaine”, indien we onaangekondigd aankomen. Dus zit er niets anders op dan te wachten op de thuiskomst van de hospita. 17.45u nog geen teken van leven bij de overnachtingsplaats, dus al iets gaan eten aan de tafel bij het Jeux de boules terrein voor de kerk. Daar krijgen we telefoon van “Nicole” , de hospita, dat ze niet naar huis komt en dat de andere contactpersoon met vakantie is. Dus GEEN OVERNACHTING IN GERMAINE. 18.30u We gaan naar het volgende dorp, +/- 8km verder, Cumières. Nu in Germaine hebben ze enkele overdekte gemeentelijke wasplaatsen. Bij het passeren van zo, n wasplaats, hebben we onze slaapplaats voor vanacht gevonden. Le lavoir de Thérèse. Bonne nuit. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick en Joan.

image

Foto : de eerste wijngaarden

image

Foto : nog groene druiventrossen

image

Foto : Le lavoir de Thérèse.

image

Foto : Le lavoir de Thérèse.

2 gedachten over “Dag 20/ 22 aug. Reims – Germaine 19,2km

  1. pa en ma

    Hier zitten de oudjes, zonder PC of één of ander modern spul. Maar… dank zij onze lieve (schoon)dochter komt deze tekst toch bij u. Papa volgt uw tocht op de voet en geniet ervan, ook ik lees uw dagverslag. Proficiat Joanneke, gij doet dat prima!! en natuurlijk ne proficiat aan Patrick, “de gids”. Verzorg u goed, vooral uw voetjes, want die hebben nog veel km voor de boeg. Dit briefje is éénmalig, dus mag het wat langer zijn, dacht ik.
    Dikke, dikke kussen van papa en mama.

  2. Ingrid

    He mannen dat ziet er een prima slaapsplaats uit, onderdak en lekker veel frisse lucht. En s’morgens alles bij de hand voor een kattewaske!!! Meer moet da ni zijn he !!!

    dikke kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *