Dag21/ 23 aug. Germaine-Epernay. 18,6km

Germaine—Hautvillers—Mardeuil—Épernay.
Vanmorgen 6.45u wakker geworden.  Ze hadden de hele nacht het nachtlampje (lees straatverlichting) laten branden, dat was wel storend. Al bij al goed geslapen.  Daarna een ontbijt aan dezelfde tafel als gisteren met een zacht zonnetje,  en vele kleine witte schapewolkjes in de blauwe lucht. Verse baguetten,  eitje, verse koffie.  Oh sorry,  ik liet me even gaan. Eitje en koffie waren er niet bij,  maar de rest was al voldoende voor een heerlijke ochtend. Nog voor de middag bereikten we Hautvillers.  Een mooi dorp met talrijke steegjes. Het wordt ook de parel van de champagnestreek genoemd. Heden ten dage sieren zo, n 140 uithangborden,  door een kunstsmid vervaardigd,  de straten van het dorp. In de Middeleeuwen gaven dezr borden, belangrijke informatie aan de ongeletterde bevolking. Nu wordt niet alleen hun beroep meegedeeld maar ook hun hobby of anekdote. Het is hier ook dat we een gezellige ploeg leerkrachten uit Zele tegenkomen.  Ze zijn op champangedegustatietocht. Het was een fijne babbel en waren zeer geïnteresseerd in onze tocht, en wensten ons nog veel succes toe.  In de kerk van Hautvillers,  bezoeken we de grafsteen van Dom Pérignon (1639-1715) benedictijner.  Hij ontdekte de methode om mousserende wijn te maken. Ondertussen middag geworden vonden een prachtlokatie voor de picknick.  Stel u even voor; een tafel met banken in de schaduw van de bomen van het bos aan de rand van de heuveltop met uitzicht over de zonovergoten wijngaarden van het hart van de champagnestreek, terwijl de Marne zich lui doorheen de vallei slingert. Rond 14u worden we vriendelijk begroet door de Kongolese kapelaan Guillaum van de pastorij van de parochie St Pierre, St Paul. Patrick kent de streek waar Guillaum vandaan komt, van zijn bezoek aan Zaïre in ’86. Het wordt een boeiend gesprek. Straks nog even skypen met ma en pa en dan iets gaan eten. Tot het volgend verslag. Groetjes van Patrick en Joan.

image

Foto : zicht vanuit onze picknick plaats.

image

Foto : uithangbord van een schrijnwerker.

4 gedachten over “Dag21/ 23 aug. Germaine-Epernay. 18,6km

  1. hofmans

    Hallo mannen,

    Wat ben ik blij om jullie terug te kunnen volgen en de boeiende verhalen te lezen. Zalig in de champagnestreek. Geniet ervan.

  2. guido wydaeghe maria vandenberghe

    Hallo stoere stappers,
    Blij te lezen dat jullie nog in goeden doen zijn . Ik ben altijd vol bewondering over de mooie foto’s en het leerrijk verslag over de dagroute…dat jullie daar nog energie voor hebben…knap! Voor ons is het leuk om volgen. Goede reis verder!

  3. LOUIS

    Patrick en Johan ,
    We hebben al enkele malen geprobeerd een reactie te plaatsen maar telkens mislukt hopelijk lukt het nu wel , ge weet joan als er meer dan twee knopjes aan zijn geraak ik in paniek .
    Lees jullie verslagen bijna dagelijks vind jullie ongeloofelijk moedige mensen
    nog veel plezier op jullie tochten en steun en vind rust bij elkaar
    groetjes Louis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *